Created by
Søren

Sales & Development Representative

hos Dupont

Søren er bindeledet mellem kunderne og teknikerne

Søren hjælper i sit job de danske virksomheder, der fremstiller produkter i plast med at finde frem til den rigtige plasttype. Det kræver både kommerciel og teknisk forståelse.

Navn: Søren Flensborg Iversen

Alder: 29 år

Hjem: København

Uddannelse: Maskiningeniør med speciale i design af mekaniske systemer fra Aalborg Universitet (civilingeniør).

Arbejdsplads: Den amerikansk ejede tvirksomhed Dupont, der producerer og sælger plastråvarer til virksomheder i Danmark og resten af verden

Titel: Sales & Development Representative

 

Hvad laver du i dit job?

Mit arbejde er egentlig tosidet. Jeg håndterer både den kommercielle vinkel med kunder. Det vil sige, at jeg sælger plast som råvare til de danske plastvirksomheder. Men jeg har også den tekniske dialog. Og det er vigtigt at forstå det tekniske, for at vi kan sælge det rigtige materiale til design af kundens produkter.

Jeg er primært ansvarlig for salg i Danmark og Sverige, men når virksomheder er internationale, har jeg også dem som kunde i resten af verden. Jeg supporterer både indenfor design og viden, og jeg kan teste materialer for kunden, så de får det rigtige produkt. På den måde hjælper jeg dem altid med at finde ud af, hvad de har behov for.

 

Hvordan er det en fordel, at du er ingeniør?

Vi laver nye materialer ud fra kundernes ønsker. Det handler om at forstå deres behov og hjælpe dem med, hvordan de bedste løsninger designes. Vi har 250 teknikere, designere og ingeniører hos Dupont i Europa, der kan hjælpe med at finde det helt rigtige plasttyper, og jeg er formidleren mellem dem og kunden. Det er vores mål, at deres produkt bliver en succes. I løbet af min kandidat var jeg på udveksling i USA, og det har gjort det en del nemmere at være i en international virksomhed.

 

Hvordan har din karriere udviklet sig?  

Jeg kendte faktisk ikke Dupont, før jeg startede, men jeg kendte deres produkter. Det er fx Dupont, der i sin tid opfandt nylon og teflon. Da jeg startede i virksomheden, begyndte jeg i et program for ingeniører, der skulle trænes til den kommercielle verden. Jeg ændrede efter lidt tid retning og tilbragte så 8 måneder på kursus i Schweiz, for at øge min viden om plast og plastens evner. Det er vildt fedt at være i en virksomhed, der på den måde vil investere så meget i, at jeg bliver dygtigere og klogere.

 

Hvorfor bør man tage en uddannelse med plast?

På mange ingeniøruddannelserne fylder metal meget som materiale, men her ude i erhvervslivet arbejder vi faktisk meget med at erstatte metal med plast. Det gør vi, fordi plast på flere fronter har en langt bedre miljøprofil end metal. Siden 2007 har Dupont også lavet plast af planter i stedet for konventionel olie. Det er rart at være med til at lave grønne løsninger.

Alex Kvalitetsansvarlig

Alex kan godt lide at finde nye ideer ved at nørde helt ned i tallene og derefter tage sin idé og overføre den til praksis. Det er han god til, for Alex’ løsninger kan spare hans virksomhed for mange millioner kroner.

Læs mere om Alex >
Læs mere om Alex
Joachim Produktudvikler

Som produktudvikler hos LEGO Koncernen er Joachim med til at skabe legetøj, som alle kender og sætter pris på. Det er så mange muligheder med plast, siger han.

Læs mere om Joachim >
Læs mere om Joachim
Josephine Kvalitetsingeniør

Det er sjældent to dage er ens, når Josephine arbejder med at lave løbende forbedringer i produktionen hos Grundfos.

Læs mere om Josephine >
Læs mere om Josephine
Julia Senior planning analyst

Julia Pauli arbejder som ingeniør hos LEGO. Det gør hende glad og stolt, at børn og voksne over hele kloden leger med det produkt, som hun er med til at lave.

Læs mere om Julia >
Læs mere om Julia
Kristine PTA studieassistent

Fiberline Composites leverer produkter vindmølleindustrien og til byggeriet. Her arbejder Kristine Wilhelm Lund som ingeniør med at styre store projekter fra start til slut.

Læs mere om Kristine >
Læs mere om Kristine
Søren Sales & Development Representative

Søren hjælper i sit job de danske virksomheder, der fremstiller produkter i plast med at finde frem til den rigtige plasttype. Det kræver både kommerciel og teknisk forståelse.

Læs mere om Søren >
Læs mere om Søren