Created by
Alex

Kvalitetsansvarlig

hos Velux

Alex skaber ideer til forbedringer, der sparer Velux for millioner

Alex kan godt lide at finde nye ideer ved at nørde helt ned i tallene og derefter tage sin idé og overføre den til praksis. Det er han god til, for Alex’ løsninger kan spare hans virksomhed for mange millioner kroner.

Navn: Alex Iversen

Alder: 26 år

Uddannelse: Civilingeniør i kemi med speciale i materialer fra Aalborg Universitet i Esbjerg

Arbejdsplads: Velux

Titel: Kvalitetsansvarlig

 

Hvad laver du i dit job?

Jeg er kvalitetsansvarlig i en afdeling hos Velux, hvor vi producerer vinduer i plasttypen PUR. Jeg skal sørge for, at kvaliteten på vores vinduer lever op til vores høje standarder. Og så skal jeg sørge for, at vi hele tiden finder de små ting, vi kan skrue på i produktionen, der at det hele bliver både billigere og bedre.

Jeg vil gætte på, at jeg bruger lidt over halvdelen af min tid ved skrivebordet, hvor jeg laver beregninger i tæt dialog med vores produktionsfolk og de andre ingeniører. Resten af tiden går så med at få beregningerne overført til praksis ude på gulvet ved maskinerne. Det betyder, at det er en meget bred vifte af folk, jeg taler med i løbet af en dag. Jeg skal både nørde helt ned – og jeg skal kunne være dialog med folk, hvor jeg skal simplificere det, så vi kan få det i drift. Den kombination kan jeg virkelig godt lide.

Hvordan synes du det er, at arbejde med plast som ingeniør?

Jeg synes, plast er vildt. Plast kan blive til så mange ting. Alene PUR, som er den plasttype, jeg arbejder med, kan blive til alt fra skummadrasser til de vinduer, jeg er med til at skabe. Der er så mange muligheder med plast.

Mange af dem, der er kemiingeniører som jeg, arbejder med forskellige stoffer, hvor man ikke altid kan se effekten – og hvis man kan, er det i et mikroskop. Man kan ikke få lov at røre og føle. Det kan man med plast! Man kan se det, røre ved det og teste det. Det kan jeg virkelig godt lide.

 

Hvad håber du, at du laver om 10 år?

Jeg elsker at optimere. Det er det, der driver mig. At jeg ved hjælp af viden og praktisk forståelse kan være med til at spare min virksomhed for millioner af kroner. Derfor er det også dejligt at være i en virksomhed som Velux, hvor der bliver lagt mange ressourcer i at teste og optimere, så jeg kunne sagtens forestille mig at blive her i mange år.

Alex Kvalitetsansvarlig

Alex kan godt lide at finde nye ideer ved at nørde helt ned i tallene og derefter tage sin idé og overføre den til praksis. Det er han god til, for Alex’ løsninger kan spare hans virksomhed for mange millioner kroner.

Læs mere om Alex >
Læs mere om Alex
Joachim Produktudvikler

Som produktudvikler hos LEGO Koncernen er Joachim med til at skabe legetøj, som alle kender og sætter pris på. Det er så mange muligheder med plast, siger han.

Læs mere om Joachim >
Læs mere om Joachim
Josephine Kvalitetsingeniør

Det er sjældent to dage er ens, når Josephine arbejder med at lave løbende forbedringer i produktionen hos Grundfos.

Læs mere om Josephine >
Læs mere om Josephine
Julia Senior planning analyst

Julia Pauli arbejder som ingeniør hos LEGO. Det gør hende glad og stolt, at børn og voksne over hele kloden leger med det produkt, som hun er med til at lave.

Læs mere om Julia >
Læs mere om Julia
Kristine PTA studieassistent

Fiberline Composites leverer produkter vindmølleindustrien og til byggeriet. Her arbejder Kristine Wilhelm Lund som ingeniør med at styre store projekter fra start til slut.

Læs mere om Kristine >
Læs mere om Kristine
Søren Sales & Development Representative

Søren hjælper i sit job de danske virksomheder, der fremstiller produkter i plast med at finde frem til den rigtige plasttype. Det kræver både kommerciel og teknisk forståelse.

Læs mere om Søren >
Læs mere om Søren