Created by
Josephine

Kvalitetsingeniør

hos Grundfos

Josephine trives i en uforudsigelig hverdag

Det er sjældent to dage er ens, når Josephine arbejder med at lave løbende forbedringer i produktionen hos Grundfos.

Navn: Josephine Gam Larsen

Alder: 28 år

Uddannelse: Civilingeniør i arkitektur og design med speciale i industrielt design fra Aalborg Universitet

Arbejdsplads: Grundfos

Titel: Kvalitetsingeniør

 

Hvad går dit job ud på?

Jeg er kvalitetsingeniør. Det vil sige, at jeg holder styr på kvaliteten af de produkter i plast, vi producerer på fabrikken. Vi arbejder med meget små tolerancer, så der skal tit laves små justeringer. Så skal vi tage stilling til, hvad vi gør, hvis tingene skrider lidt. Må vi bruge emnerne eller skal vi starte forfra. Det sker rigtig meget i den proces, og jeg udarbejder både overordnede strukturer og tager stilling til enkelte cases.

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud?

Næsten alle dage er forskellige. Vi har tit nogle indledende møder, for at blive opdateret på, hvad der skal ske den dag, og så dukker der altid noget nyt op, man skal tage stilling til og arbejde med resten af dagen.

Jeg arbejder meget tæt med produktionen, da det er dem, der laver emnerne, og dem der har den meget konkrete viden. Derfor stiller jeg rigtig mange spørgsmål og prøver at forstå, hvad der sker, så jeg kan finde ud af, hvad vi gør galt, og hvordan vi kan gøre det bedre.

 

Hvad kan du godt lide ved dit job?

Det trives rigtig godt med, at det ofte på forhånd ikke er til at forudsigelige, hvad jeg skal, og at jeg aldrig helt ved, hvad jeg skal lave. Det er fyldt med udfordringer, og valg der skal træffes. Jeg skal hele tiden være på mærkerne og sørge for, at alt glider.

 

Hvad synes du om at arbejde med plast som ingeniør?

Det er jeg glad for! Jeg synes plasten rummer så mange muligheder. Materialet giver på den ene side stor designfrihed, men alligevel nogle rammer man bliver nødt til at forholde sig til. Og så er der mange spændende vinkler på det, hvor jeg særligt går op i udformningen og design og i produktionen af plastproduktet.

Alex Kvalitetsansvarlig

Alex kan godt lide at finde nye ideer ved at nørde helt ned i tallene og derefter tage sin idé og overføre den til praksis. Det er han god til, for Alex’ løsninger kan spare hans virksomhed for mange millioner kroner.

Læs mere om Alex >
Læs mere om Alex
Joachim Produktudvikler

Som produktudvikler hos LEGO Koncernen er Joachim med til at skabe legetøj, som alle kender og sætter pris på. Det er så mange muligheder med plast, siger han.

Læs mere om Joachim >
Læs mere om Joachim
Josephine Kvalitetsingeniør

Det er sjældent to dage er ens, når Josephine arbejder med at lave løbende forbedringer i produktionen hos Grundfos.

Læs mere om Josephine >
Læs mere om Josephine
Julia Senior planning analyst

Julia Pauli arbejder som ingeniør hos LEGO. Det gør hende glad og stolt, at børn og voksne over hele kloden leger med det produkt, som hun er med til at lave.

Læs mere om Julia >
Læs mere om Julia
Kristine PTA studieassistent

Fiberline Composites leverer produkter vindmølleindustrien og til byggeriet. Her arbejder Kristine Wilhelm Lund som ingeniør med at styre store projekter fra start til slut.

Læs mere om Kristine >
Læs mere om Kristine
Søren Sales & Development Representative

Søren hjælper i sit job de danske virksomheder, der fremstiller produkter i plast med at finde frem til den rigtige plasttype. Det kræver både kommerciel og teknisk forståelse.

Læs mere om Søren >
Læs mere om Søren