PROJECT PLASTIC 2018 second place: Project Trebo

Projektet Trebo, som nu er blevet til en startup, bidrager med at gøre plastindustrien mere bæredygtig. Trebo har udviklet en ny metode og maskine der kan sortere fuldstændigt blandede plastmængder. Project Trebo er blevet udvalgt som et af fem projekter, der skal pitche på Plastic Engineering Day.

Project Trebo er udvalgt som et fem projekter, der skal picthe på Plastic Engineering Day.
Mød op og stem på dem – tilmeld dig her!

Trebo ApS er et start-up projekt omhandlende plastsortering. Virksomhedens overordnede vision er at gøre plastindustrien mere bæredygtig.

Thomas og Andreas, som har stiftet og sammen ejer 100% af virksomheden, deler en fælles interesse for miljøet. I forbindelse med en række seminarer og workshops om bæredygtighed fik de øjnene op for udfordringen – såvel som potentialet – ved genbrug af overskudsplast fra plastindustrien. De har siden arbejdet på en proces, der effektivt kan sortere sammenblandede plasttyper, hvilket muliggør genbrug af ellers ubrugelige plastfraktioner.

Trebo kan i dag, ved brug af deres innovative løsning, transformere overskudsplast fra industrien til rene, værdifulde og salgbare plastfraktioner.

I foråret 2017 udviklede Trebo deres første proof-of-concept maskine og med en samlet fondsstøtte på 240.000 kroner fra Skylab Funding samt Fonden for Entrepenørskab, byggede de i vinteren 2018 en opskaleret prototype, som på nuværende tidspunkt er den aktuelle. Denne prototype er i stand til at sortere et ton plast om dagen.

Thomas og Andreas har dedikeret deres kandidatspeciale til projektet, hvilket blev afsluttet i juli 2018. Her blev der fokuseret på det tekniske aspekt af projektet, med henblik på forståelse og optimering af parametrene i processen.

 

Universitet og projektets akademiske ramme:

Danmarks Tekniske Universitet

  • Sortering af produktionsoverskud for Novo Nordisk A/S – 10 ECTS
  • Sortering og genbrug af plastik i medium skala – 15 ECTS
  • Konstruktion af opskaleret plast sorteringsmaskine – 7,5 ECTS
  • Udvikling, test og optimering af plastsorteringsmaskine og sorteringsproces – 60 ECTS

 

Hvilke type(r) af plast anvendes i løsningen?

De fleste typer plast kan indgå i sorteringsprocessen.
Processen er nyudviklet, så den findes ikke på markedet i dag.

 

Yderligere info:

Ved DTU's Årsfest 2018 modtog Andreas Leth Bockhoff og Thomas Trebbien prisen for årets studenter start-up.
Billedet viser Trebos maskine, der er i stand til at sortere 1 ton plast om dagen.

PROJECT PLASTIC is a talent competition for engineering students. The purpose is to celebrate the talented students that as part of their degree lead the way in how to use plastic materials to create innovative solutions. The competition is being administrated by The Danish Plastics Federation.

Read more about PROJECT PLASTIC

The 11 best candidates for PROJECT PLASTIC 2018