PROJECT PLASTIC 2018 candidate: Fra idé til produktion af den interaktive lanterne GLØD

Dette projekt havde til formål at afprøve et fuldt forretningskoncept med design, udvikling, prototyper, fremstilling og afsætning af en lanterne fremstillet i plastik.

Mød op stem på dit vinder-projekt på Plastic Engineering Day – tilmeld dig her!

 

1. Formstabilt, semi-transparent, vandtæt og kosteffektivt materiale var en forudsætning for produktets og projektets gennemførsel.

2. Lanternen GLØD skal løse problemet med mangel på belysning ved udendørs aktiviteter som festivaler eller udendørs sammenkomster. Vi udviklede GLØD til at være en bærbar og kompakt lanterne, som kan interagere med musik for at skabe den rigtige atmosfære. Den kan lyse i forskellige farver i takt til musikken, fade mellem farver for at skabe en hyggelig atmosfære eller udstråle klart hvidt lys. Den er drevet af en powerbank. Ud over processerne til fremstilling af selve lampen, har vi designet og udviklet printkort med mikrofon og komponenter til styring af lyskilden.

3. Projektet blev 100% realiseret og 160 lanterner blev solgt på Roskilde Festivalen gennem Volt Powerbanks butikker. Dette svarede til det færdiggjorte antal lamper = Vi fik udsolgt.

4. Vi har opnået en stor faglig dybde ved for en gangs skyld at gennemføre et skoleprojekt, hvor vi ikke slutter med teoretiske rapporter, men i praksis har udført et fuld virksomhedsforløb fra ide til færdig forbrugerprodukt inkl. afsætningskanal og salg af færdige produkter. Det samlede projekt indeholdte tre forskellige kursusmoduler herunder en bacheloropgave og alle kurser blev afsluttet med topkarakterer.

 

Hvilke type(r) af plast / processer anvendes i løsningen?

Under idegenerering og prototype processen blev følgende plasttyper undersøgt: ABS, PP, PS, PLA, PVC og PMMA.

Vi besøgte virksomheder med sprøjtestøbning og vakuumformning i Danmark og undersøgte tilsvarende processer i Polen og Kina.

Sprøjtestøbeprocessen krævede store seriestørrelser og var tidsmæssigt samt investeringsmæssigt for stor en opgave inden for den tilrådighedværende tid til en bacheloropgave.

Oprindeligt var målet 2000 styk, men valget af proces medførte høj grad af manuel montage og fremstilling af plastemner og antallet blev derfor reduceret til 500 enheder.

Den endelige proces blev vakuumformede PS og PMMA plastemner, som blev færdiggjort med laserskæring og CNC-fræsning.

 

Universitet og projektets akademiske ramme:

Design og innovation, DTU
Electrical engineering, DTU
Finance and Marketing, CBS

Bachelorprojekt: Ide til produktion af GLØD

Specialkursus: Design af Interaktiv Lanterne for Roskilde Festival (Fakultetet for Mekanik)

Specialkursus: GLØD outdoor personal lighting system 18 (Fakultetet for Elektroteknologi)

 

Yderligere info

PROJECT PLASTIC is a talent competition for engineering students. The purpose is to celebrate the talented students that as part of their degree lead the way in how to use plastic materials to create innovative solutions. The competition is being administrated by The Danish Plastics Federation.

Read more about PROJECT PLASTIC

The 11 best candidates for PROJECT PLASTIC 2018