PROJECT PLASTIC 2018 WINNER! Håndtering og genanvendelse af plastaffald i Kenya

Analyse og udviklingsarbejde med fokus på optimering af proces og højere plastkvalitet hos plastgenanvendelsesfabrik i Kenya. Projektet er blevet udvalgt som et af fem projekter, der skal pitche på Plastic Engineering Day.

Projektet er udvalgt som et fem projekter, der skal picthe på Plastic Engineering Day.
Mød op og stem på dem – tilmeld dig her!

Kenya flyder det med plast. Dette er et problem, som start-up’en Kivumbi forsøger at løse og vi har hjulpet med vores ingeniørfaglige viden og metoder. Projektet er drejet op om udvikling og optimering af løsninger, der kan forbedre plastgenanvendelsen hos Kivumbi, som indsamler, sorterer og kværner plast fra nærområder.

Der er størst afsæt i HDPE og PP, hvilket Kivumbi fokuserer på. Vi har researchet plast, analyseret Kivumbus processer, identificeret udfordringer og udviklet tre løsningskoncepter, der passer til tre forskellige budgetter.

Analysen og løsninger er relevant for lignende start-ups, der ønsker at genanvende plast, så plastens egenskaber udnyttes fuldt ud. Vi har erfaret, at projektet har potentiale i udviklingslande og kan bidrage til forbedring af det globale plastproblem.

Projektet har været grobund for en interesse inden for plast, der har sendt os videre med at bygge Precious Plastics maskiner for at afprøve muligheden for at bygge et lignende koncept i Kenya.

 

Hvilke type(r) af plast anvendes i løsningen?

Primært HDPE og PP.

 

Universitet og projektets akademiske ramme:

DTU – Design og Innovation
Specialkursus (5 ECTS)

 

Yderligere info

Skitser af simple, billige løsninger, der kan forbedre sorteringsprocessen hos Kivumbi.
Plastens forløb. De fremhævede piktogrammer er de steps Kivumbi er del af.

PROJECT PLASTIC is a talent competition for engineering students. The purpose is to celebrate the talented students that as part of their degree lead the way in how to use plastic materials to create innovative solutions. The competition is being administrated by The Danish Plastics Federation.

Read more about PROJECT PLASTIC

The 11 best candidates for PROJECT PLASTIC 2018