Final PROJECT PLASTIC 2018 candidate: DrinkSaver

DrinkSaver er et plastik produkt, hvis funktion er at mindske spild, uden at mindske drikkeoplevelsen. Designet er udformet i en rem af plastlameller, som stopper eventuelle spild på en diskret måde. DrinkSaver er blevet udvalgt som et af fem projekter, der skal pitche på Plastic Engineering Day.

DrinkSaver er udvalgt som et af fem projekter, der skal picthe på Plastic Engineering Day.
Mød op og stem på dem – tilmeld dig her!

I et forsøg på at forbedre vilkår for bevægelseshandicappede til koncerter og på festivaler fik vi ideen til et produkt, som mindsker spild af drikkevarer.

DrinkSaveren er et produkt, som skaber en større bevægelsesfrihed og fjerner bekymringen om det uheldige spild. Kundeskaren er f.eks. personer med parkinson, kørestolsbrugere og festivalgængeren.

Ingeniørforklaringen til funktion ligger i måden de to sæt plastlameller er formet og placeret i forhold til hinanden. Lamellerne sikrer, at eventuelle skvulp op langs krusets side, vil blive dirigeret i en parabel ned igen. Fordi lamellerne er forskudt vertikalt, kan brugeren uforstyrret drikke af sit krus, som hvis produktet ikke var der.

Materialet vil blive identisk med krusets. Dette resultere i en mere usynlig løsning, som samtidig er nemmere at genanvende sammen med koppen.

I nuværende forløb er vi i gang med at snakke med kunder og brugere for at bestemme et marked, før vi igangsætter en produktion sammen med vores investorer.

 

Hvilke type(r) af plast / processer anvendes i løsningen?

Produktet bliver fremstillet ved sprøjtestøbning og svejsning, hvor typen af plast afhænger af brugersegmentet. Produktet var oprindeligt tiltænkt festivalgængeren, hvor den skulle være en engangsversion lavet af PET eller bioplast, hvor alternativet kunne være PLA.

 

Universitet og projektets akademiske ramme:

Projektet og skabelsen af produktet opstår på første semester på linjen Design og Innovation på Danmarks Tekniske Universitet. Det var i fagene:

Brugerorienteret Design (10 ECTS points) og i Produktets Brug og Design (5 ECTS points), at det blev udviklet. Vi arbejder nu videre i tredje semester, hvor vi har et specialkursus, Indsamling og behandling af bruger- og kundedata for produktet DrinkSaver i forbindelse med forretningsplanlægning (10 ECTS points).

 

Yderligere info:

PROJECT PLASTIC is a talent competition for engineering students. The purpose is to celebrate the talented students that as part of their degree lead the way in how to use plastic materials to create innovative solutions. The competition is being administrated by The Danish Plastics Federation.

Read more about PROJECT PLASTIC

The 11 best candidates for PROJECT PLASTIC 2018

PROJECT PLASTIC 2019 winner: Frasortering af plastfolie
Link to PROJECT PLASTIC 2019 winner: Frasortering af plastfolie
PROJECT PLASTIC 2019: Adaptation to meet the goals of the EU 2018 Directive for Plastics in Circular Economy
Link to PROJECT PLASTIC 2019: Adaptation to meet the goals of the EU 2018 Directive for Plastics in Circular Economy
PROJECT PLASTIC 2019: Aminolysis of polycarbonate - an environmentally friendly chemical recycling option?
Link to PROJECT PLASTIC 2019: Aminolysis of polycarbonate – an environmentally friendly chemical recycling option?
PROJECT PLASTIC 2019 2nd place: HoneyBlock
Link to PROJECT PLASTIC 2019 2nd place: HoneyBlock
PROJECT PLASTIC 2019 3rd place: Pressure-driven Injection Moulding for micro replication
Link to PROJECT PLASTIC 2019 3rd place: Pressure-driven Injection Moulding for micro replication
PROJECT PLASTIC 2018 WINNER! Håndtering og genanvendelse af plastaffald i Kenya Analyse og udviklingsarbejde med fokus på optimering af proces og højere plastkvalitet hos plastgenanvendelsesfabrik i Kenya.
Link to Håndtering og genanvendelse af plastaffald i Kenya
PROJECT PLASTIC 2018 second place: Project Trebo Projektet Trebo, som nu er blevet til en startup, bidrager med at gøre plastindustrien mere bæredygtig. Trebo har udviklet en ny metode og maskine der kan sortere fuldstændigt blandede plastmængder.
Link to Project Trebo
PROJECT PLASTIC 2018 third place: Feasibility study of LDS antennas for hearing aid applications With Laser Direct Structuring, it is possible to trace electrical circuits directly on the surface of plastics. This will increase robustness and design freedom when developing medical devices.
Link to Feasibility study of LDS antennas for hearing aid applications
Final candidate: DrinkSaver DrinkSaver er et plastik produkt, hvis funktion er at mindske spild, uden at mindske drikkeoplevelsen. Designet er udformet i en rem af plastlameller, som stopper eventuelle spild på en diskret måde.
Link to DrinkSaver
Final candidate: ECO Tray ECO Tray er en håndbagagebakke i genbrugsplast til security i lufthavne. ECO Tray bidrager til grøn omstilling via cirkulær økonomi. Det nye bakkedesign forbedrer både ansatte og passagerers oplevelse uden at gå på kompromis med sikkerheden.
Link to ECO Tray
Forbedring af magnetiske og mekaniske egenskaber af nylon 6 bundne neodym magneter Projektet belyser ny viden omkring overfladebehandling og indholdsoptimering af nylon 6 i sprøjtestøbte neodym magneter. Projektet kan bidrage til en grøn omstilling, ved at gøre det muligt at genanvende eksisterende magneter.
Link to Forbedring af magnetiske og mekaniske egenskaber af nylon 6 bundne neodym magneter
Softtooling SOFTTOOLING enables manufacturing companies to produce high precision polymer parts for a fraction of the price compared to current tooling methods. Even better, lead times are reduced from typically 4+ weeks down to a matter of days.
Link to Softtooling
Ellipsit: Beholdere til et cirkulært løssalgssystem Vi har designet en let og sammenfoldelig beholder ud fra designprincipper fra cirkulær økonomi, der er skabt til at blive genbrugt og medbragt som emballage til tørvarer købt i et løssalgssystem.
Link to Ellipsit: Beholdere til et cirkulært løssalgssystem
Technological signature in precision injection compression moulding of polymer Fresnel lenses The optimisation of injection-compression-moulding in Fresnel lens production enhances the replication quality of polymer optics. For the task, the use of optical metrology leads to innovative ways to manufacture plastic products.
Link to Technological signature in precision injection compression moulding of polymer Fresnel lenses
Design and prototype of a capillary blood sampler at Radiometer Medical ApS Projektet var baseret på at udvikle en ny Makro sampler til Radiometer's nye blod gasanalysator (ABL 900).
Link to Fehmi Yetik
Forbedring af magnetiske og mekaniske egenskaber af nylon 6 bundne neodym magneter Projektet belyser ny viden omkring overfladebehandling og indholdsoptimering af nylon 6 i sprøjtestøbte neodym magneter.
Link to Lennart Nielsen
CycleBrick - simple use of recycled plastic in emerging economies This project uses low technology to transform plastic waste into low-cost construction materials. The design is made exclusively with available materials and existing technology in emerging countries.
Link to CycleBrick – simple use of recycled plastic in emerging economies
Fra ide til produktion af den interaktive lanterne GLØD Dette projekt havde til formål at afprøve et fuldt forretningskoncept med design, udvikling, prototyper, fremstilling og afsætning af en lanterne fremstillet i plastik.
Link to Fra ide til produktion af den interaktive lanterne GLØD