Final PROJECT PLASTIC 2018 candidate: DrinkSaver

DrinkSaver er et plastik produkt, hvis funktion er at mindske spild, uden at mindske drikkeoplevelsen. Designet er udformet i en rem af plastlameller, som stopper eventuelle spild på en diskret måde. DrinkSaver er blevet udvalgt som et af fem projekter, der skal pitche på Plastic Engineering Day.

DrinkSaver er udvalgt som et af fem projekter, der skal picthe på Plastic Engineering Day.
Mød op og stem på dem – tilmeld dig her!

I et forsøg på at forbedre vilkår for bevægelseshandicappede til koncerter og på festivaler fik vi ideen til et produkt, som mindsker spild af drikkevarer.

DrinkSaveren er et produkt, som skaber en større bevægelsesfrihed og fjerner bekymringen om det uheldige spild. Kundeskaren er f.eks. personer med parkinson, kørestolsbrugere og festivalgængeren.

Ingeniørforklaringen til funktion ligger i måden de to sæt plastlameller er formet og placeret i forhold til hinanden. Lamellerne sikrer, at eventuelle skvulp op langs krusets side, vil blive dirigeret i en parabel ned igen. Fordi lamellerne er forskudt vertikalt, kan brugeren uforstyrret drikke af sit krus, som hvis produktet ikke var der.

Materialet vil blive identisk med krusets. Dette resultere i en mere usynlig løsning, som samtidig er nemmere at genanvende sammen med koppen.

I nuværende forløb er vi i gang med at snakke med kunder og brugere for at bestemme et marked, før vi igangsætter en produktion sammen med vores investorer.

 

Hvilke type(r) af plast / processer anvendes i løsningen?

Produktet bliver fremstillet ved sprøjtestøbning og svejsning, hvor typen af plast afhænger af brugersegmentet. Produktet var oprindeligt tiltænkt festivalgængeren, hvor den skulle være en engangsversion lavet af PET eller bioplast, hvor alternativet kunne være PLA.

 

Universitet og projektets akademiske ramme:

Projektet og skabelsen af produktet opstår på første semester på linjen Design og Innovation på Danmarks Tekniske Universitet. Det var i fagene:

Brugerorienteret Design (10 ECTS points) og i Produktets Brug og Design (5 ECTS points), at det blev udviklet. Vi arbejder nu videre i tredje semester, hvor vi har et specialkursus, Indsamling og behandling af bruger- og kundedata for produktet DrinkSaver i forbindelse med forretningsplanlægning (10 ECTS points).

 

Yderligere info:

PROJECT PLASTIC is a talent competition for engineering students. The purpose is to celebrate the talented students that as part of their degree lead the way in how to use plastic materials to create innovative solutions. The competition is being administrated by The Danish Plastics Federation.

Read more about PROJECT PLASTIC

The 11 best candidates for PROJECT PLASTIC 2018