PROJECT PLASTIC 2018 candidate: Ellipsit - beholdere til et cirkulært løssalgssystem

Vi har designet en let og sammenfoldelig beholder ud fra designprincipper fra cirkulær økonomi, der er skabt til at blive genbrugt og medbragt som emballage til tørvarer købt i et løssalgssystem.

Mød op og stem på dit vinder-projekt på Plastic Engineering Day – tilmeld dig her!

 

 

PE, der udgør en stor plastfraktion i det danske system, har alsidige forarbejdningsmuligheder til både hårde og fleksible plastdele, der giver beholderen dens unikke funktionalitet. Den fleksible midte tillader beholderen at tilpasse sin volumen til volumen af indholdet – dermed kan beholderen være under 5 cm høj når den er klappet sammen og samtidig kunne indeholde 1,5 liter tørvarer når den er fyldt. De hårde dele giver beholderen stabilitet og gør det muligt at stable flere beholdere.

Beholderen er designet ud fra principper fra cirkulær økonomi, og kan bl.a. skilles fuldstændig ad for at sikre bedst mulig udnyttelse af ressourcer ift. holdbarhed og genanvendelse.

Forud for designet af beholderen er en grundig undersøgelsesfase, hvor vi har talt med eksperter inden for plast såvel som produktionsprocesser, men også brugere og supermarkeder, for at få et indblik i de vigtigste brugsaspekter. Projektet har resulteret i et startup Ellipsit ApS og en patentansøgning.

 

Hvilke type(r) af plast / processer anvendes i løsningen?

Der er brugt både LDPE (fleksibel midte) og HDPE (hårde dele).
De hårde dele er sprøjtestøbt, mens den fleksible midte er filmekstruderet.

 

Universitet og projektets akademiske ramme:

Universitet: Danmarks Tekniske Universitet
Linje: Design og innovation
Nuværende specialkurser tilknyttet projektet: Entreprenørskabskursus (5 ECTS) Produktionsfremstillingskursus (5 ECTS)

 

Yderligere info:

PROJECT PLASTIC is a talent competition for engineering students. The purpose is to celebrate the talented students that as part of their degree lead the way in how to use plastic materials to create innovative solutions. The competition is being administrated by The Danish Plastics Federation.

Read more about PROJECT PLASTIC

The 11 best candidates for PROJECT PLASTIC 2018