Gør plast til en del af din ingeniøruddannelse

Kære ingeniørstuderende, lad mig give dig et godt råd – fra ingeniør til ingeniør: Få styr på plasten! Og heldigvis er der rig mulighed for at få det uanset hvilken uddannelse, du er i gang med.

Jeg hedder Rasmus Grusgaard og er innovationskonsulent i Plastindustrien – de danske plastvirksomheders brancheorganisation.

Jeg er selv uddannet maskiningeniør, og jeg kan ikke forestille mig noget vigtigere og mere fremtidsorienteret materiale at blive fortroligt med end plast. Så hvis jeg var ingeniørstuderende i dag og arbejdede med materialer – enten som konstruktør, produktionsperson eller kemiker – så ville jeg uddanne mig til plast-ekspert.

Prøv at tænke over mulighederne med plast
Og så tænker du sikkert: Det skal han sige. Det er jo hans job. Men nej, det mener jeg faktisk, helt ærligt.

For prøv lige engang at tænke over plastmaterialernes muligheder: deres uendelige formbarhed, deres designede og ofte meget sofistikerede egenskaber, ingen korrosion, lave vægt osv. Den gode ingeniør forstår også, at det er umuligt at have vores levestandard uden plast, at fremtidens transport og energisystemer kræver plast en-masse, og at de kommende århundreders materiale-knaphed udfordrer ingeniørerne til at perfektionere genbrug af plast og fremstilling af plast fra biologisk råvare

Lad mig derfor gentage min opfordring til at fordybe sig i polymer-materialernes forunderlige verden. Så er der masser af spændende ingeniøropgaver til dig, når du er færdiguddannet – ja endda før.

Plastfag på DIN uddannelse
Heldigvis er der masse af måder, hvorpå du kan sætte et plastpræg på din ingeniøruddannelse – uanset hvilken uddannelse du er i gang med.

På disse sider har vi samlet et overblik over de forskellige universiteters fag, der kan give dig indsigt i plastfaget.

Husk også at vores virksomheder rigtig gerne vil samarbejde med dig i studietiden.

For prøv lige engang at tænke over plastmaterialernes muligheder: deres uendelige formbarhed, deres designede og ofte meget sofistikerede egenskaber, ingen korrosion, lave vægt osv.

Rasmus Grusgaard, maskiningeniør og innovationskonsulent i Plastindustrien