Se eller gense ‘Genbrugsløsninger i plast – cases fra den danske plastbranche’

Sendt den 4. marts 2021.

Læs mere om Plastic Talk her >

Plastic Talk: Genbrugsløsninger i plast – cases fra den danske plastbranche

Den 4. marts 2020 havde Plastindustrien inviteret Jan Bybjerg fra den grønne plastvirksomhed Schoeller Plast og vinderne af PROJECT PLASTIC 2020 til en snak om nye, innovative og bæredygtige genbrugscases i plast.

Cirkulær økonomi og bæredygtige løsninger bliver i stigende grad integreret i forretningsmodeller, nye produkter og innovative løsninger i den danske plastbranche.

Nye, smarte genbrugs- og tilbagetagningssystemer bliver designet og produceret rundt omkring på landets universiteter og plastvirksomheder. Ofte fremstilles disse i genanvendte plastmaterialer.

Grønne genbrugssystemer

For at dykke ned i nogle aktuelle caseeksempler, har vi inviteret oplægsholdere, som repræsenterer hhv. virksomheds- og universitetsperspektivet:

  • Jan Bybjerg er direktør i Schoeller Plast, som er kendt for at udvikle og producere cirkulære og tekniske plastprodukter og CO2-besparende genbrugsløsninger såsom plastkasser til øl og sodavand eller kølekassen CoolContainer. Han deler ud af den nyeste viden inden for grønne løsninger i plastbranchen med udgangspunkt i konkrete cases fra Schoeller Plast.
  • Quang Tran og Anton Møller, civilingeniører og industrielle designere fra AAU, sikrede sig førstepræmien i PROJECT PLASTIC 2020 for RackBox – en innovativ genbrugsopfindelse, som er designet til at minimere brugen af engangsemballering i detailhandlen. De udarbejdede det bæredygtige koncept i forbindelse med deres speciale og fortæller om processen fra idé til færdig prototype